Snel de winkel in voor sigaren, champagne en staatslot

Nieuws

BREDA - De sigaren, hapjes, champagne en staatsloten zijn in de laatste uren voor het nieuwjaarsfeest losbarst niet aan te slepen. De eindejaarsdrukte neemt toe en door de verkoop van de traditionele artikelen stroomt de kassa vol.

Sigarenhandel Compagnie heeft het extra druk vandaag, met oud en nieuw is er altijd een piek. “Het is heel druk, vooral op de staatsloten is een enorme run. Mensen die nooit een lot kopen doen toch met de eindejaarsloting mee”, legt John Bodar, eigenaar van de sigarenhandel, uit.

De tabaksproducten zijn ook populairder aan het einde van het jaar. “Veel klanten gebruiken ze om vuurwerk aan te steken, maar de duurdere sigaren worden ook veel gekocht.” Het was een redelijk goed jaar voor Bodar. “Daar steek ik vanavond een goede sigaar voor op.”

Bij traiteur Deksels is zoals gewoonlijk weer topdrukte. Eigenaresse Maritza Bajic-Houthoff: “Ik doe dit werk al 20 jaar en elk jaar is het weer extra druk rond deze tijd. We maken kant en klaar maaltijden, tapas en schalen met hapjes. Waar de mensen geen tijd voor hebben, of niet kundig genoeg voor zijn, dat doen wij.” Ook de luxe producten doen het erg goed. “Mensen letten nergens meer op”, aldus Bajic.

Wijnhandel Oktober verkocht dit jaar opvallend veel, eigenaar Hans Vos heeft het ontzettend druk. “December is altijd de drukste maand, maar dit jaar is het wel heel erg”, aldus Vos. “Mensen lijken dit jaar bewust bezig zijn met genieten.” De handel die alleen wijn, sherry en port verkoopt heeft een goed jaar gehad. “Ondanks de negatieve berichten van afgelopen jaar was het voor Oktober een topjaar. Daar trek ik vanavond een hele mooie fles champagne voor open”, sluit de tevreden ondernemer af.