Afbeelding

Politie: 'Nieuwjaarsnacht redelijk rustig verlopen'

Politie

BREDA - De nieuwjaarsnacht in Breda is volgens de politie redelijk rustig verlopen. De politie verrichte 5 arrestaties in het uitgaansgebied van Breda. Hoeveel schade er is aangebracht aan straatmeubilair, is nog onduidelijk. De Spoedeisende Hulp in Breda had het druk, zo meldt de politie.

De brandweer rukte meerdere keren uit voor buitenbranden en containerbranden.

Vrijdagavond werd omstreeks 21.30 uur op de Kerkstraat in Bavel een 21-jarige Fransman aangehouden. Agenten zagen een auto rijden, waarvan een uur eerder gemeld was dat deze op de Ginnekenweg te Breda was doorgereden nadat hij tegen een geparkeerde auto was gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 447 ugl. Hij wordt ook nog gehoord over het doorrijden na een aanrijding.

Omstreeks 00.50 uur werd op de Beverweg, mede dankzij een alerte getuige, een 20-jarige knul uit Bavel aangehouden. De arrestatie volgde na een melding dat gezien was dat enkele personen ruiten hadden vernield van een school en daar naar binnen gegaan waren. De agenten troffen de verdachte nog in de omgeving aan, zijn schoenen kwamen overeen met bij het bedrijf aangetroffen sporen.

De politie verrichte 5 arrestaties in het uitgaansgebied van Breda. Agenten die belast waren met het horecatoezicht spreken van een reguliere uitgaansnacht waarbij de piek tussen 03.00 uur en 05.00 uur lag. De arrestaties waren voornamelijk geweld gerelateerd.

Een 28-jarige Bredanaar werd omstreeks 02.10 uur op de Potkanstraat te Breda aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Omstreeks 04.05 uur werd op de Visserstraat een 26-jarige man uit Gorinchem gearresteerd ter zake mishandeling. Omstreeks 04.45 uur werd op de Visserstraat een 17-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde. Een 27-jarige Bredanaar werd omstreeks 05.30 uur op de Havermarkt aangehouden omdat hij een andere stapper mishandeld zou hebben.

In de wijk Princenhage in Breda werd omstreeks 05.00 uur een 44-jarige man aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw mishandeld hebben.