SMS-Alert regio Breda 40 keer succesvol in 2010

Politie

BREDA – Het afgelopen jaar heeft SMS-Alert in 40 gevallen direct bruikbare tips opgeleverd voor de politie in de regio Midden en West Brabant op. In totaal werd het alarmeringssysteem 262 keer gebruikt in 2010.

Er zijn met de mobiele diensten onder andere 30 vermiste personen teruggevonden en twee overvallen, een inbraak en een straatroof opgelost. De deelnemers krijgen een sms-bericht zodra er iets gebeurt in de buurt van hun opgegeven adres.

“De officier van dienst beslist of het sms-systeem gebruikt wordt of niet. Dit is meestal in geval van een vermissing, een overval of straatrovers”, aldus de politiewoordvoerder. Mensen worden in het sms'je gevraagd contact op te nemen met de politie als zij iets zien. “Deelnemers kunnen op deze manier de politie helpen. Zelf actie ondernemen is niet de bedoeling."

Het aantal deelnemers van de sms-diensten is in vorig jaar toegenomen tot 100.000 in de regio Midden en West Brabant. Inmiddels zijn er alweer 150 nieuwe aanmeldingen bij in 2011. De regio Breda telt ongeveer 14.000 SMS-Alert gebruikers. In de stad Breda (10.702), in Prinsenbeek (1506), in Bavel (583), in Teteringen (540) en in Ulvenhout (328).

Het systeem is bedacht door een wijkagent in Tilburg, waar 20.000 mensen zich inmiddels hebben aangemeld bij het systeem. Het is uitgewerkt door de politie Midden en West Brabant. Mensen kunnen zich aanmelden bij SMS-Alert, zij hoeven dan alleen hun postcode en huisadres vermelden.

Video Brabant 10