Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Ruim 1300 boetes bij handhavingsactie regio Breda

Politie

BREDA - Bij een handhavingsactie van het KLPD zijn in totaal 19 automobilisten persoonlijk bekeurd, 1358 snelheidsovertreders krijgen bericht thuisgestuurd. Eén van hen mocht zijn rijbewijs inleveren.

De handhavingsactie vond plaats op de driehoek A58-A17-A16 tussen Breda, Bergen op Zoom en Moerdijk. De hoogste gemeten snelheid bij de radarcontrole bedroeg 148 km/uur in plaats van de toegestane 100 km/uur.

Een 59-jarige man uit Hoogstraten (B) leverde zijn rijbewijs in omdat hij 174 km/uur reed i.p.v. van 100 en tevens met een telefoon in zijn hand zat te bellen. Een 23-jarige man uit Vilvoorde (B) rekende direct 106 euro af voor onnodig links rijden en een 40-jarige bestuurder van een bestelauto uit Charleroi (B) is bekeurd voor te hard rijden en onvoldoende afstand houden. Hij had daarbij constant zijn richtingaanwijzer aan staan.

De overige overtredingen zaten in de categorie van stoppen op de vluchtstrook, rijden zonder geldig rijbewijs, rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid, voeren van onjuiste verlichting, getinte ramen met een lichtdoorlaatbaarheid van 23% en te hoog met 4.33 meter.