Enkele ondernemers Woonboulevard open op zondag

Economie

HEILAAR – Slechts enkele ondernemers op de Woonboulevard in Breda zijn zondag open gegaan. In totaal maakten vijf zaken gebruik van de zondagsopenstelling.

Een van de grootste trekkers op de boulevard, de Ikea, bleef nog dicht. De Zweedse meubelgigant heeft plannen om vanaf maart op zondag open te gaan. De Mediamarkt, een andere grote zaak op de Woonboulevard, hield zich aan zijn woord en was gewoon open.

De andere winkels die gebruik maakten van de mogelijkheid om nu iedere zondag open te zijn, waren Haco, Chateau d’Ax , Megabike en Brugmans Keukens.

Voor de eerstgenoemde was het opengaan van de Mediamarkt voldoende reden zelf ook de deuren open te gooien. Bedrijfsleidster Lia Koch van woonwinkel Haco was erg tevreden over de eerste zondag.

“Mediamarkt is een grote publiekstrekker en dat merk je. We kregen daardoor veel mensen over de vloer. Veel positieve reacties ook. Sommigen waren wel teleurgesteld dat veel winkels dicht bleven”, aldus Koch.

Bij bankenspeciaalzaak Chateau d’Ax was het niet druk meldt bedrijfsleider Paul de Vries. Toch wil hij voorlopig de komende zondagen open zijn.

“Ik stel niet graag klanten teleur. Daarnaast moet je uit eigen ervaring leren hoe zo’n zondag verloopt. Nu kwamen weinig mensen richting de Woonboulevard, maar dat is logisch. Er waren maar vijf zaken die van de mogelijkheid gebruik maakten.”