Oude bekenden in nieuwe beddenzaak

Zakelijk

CENTRUM – De familie Wijers heeft sinds kort weer een beddenzaak in Breda. Nadat André Wijers tien jaar geleden zijn zaak verkocht aan zijn zoon Jeroen, heeft nu ook dochter Marieke een beddenwinkel geopend aan.

Jeroen Wijers was samen met een oud werknemer de eigenaar geworden van de bedden speciaalzaak van André Wijers. Zijn zoon werkte nog een aantal jaren in Breda met zijn compagnon maar verruilde de Zuid Brabantse stad voor Spijkenisse, waar hij zelfstandig verder ging. “Het was makkelijker geweest als hij in Breda was gebleven”, reageert André Wijers terwijl wel hij zich excuseert om een klant te helpen.

De naam Wijers is namelijk nog verbonden aan de beddenzaak die zijn zoon Jeroen naliet aan zijn compagnon. André Wijers legt uit: “Wij mogen pas over 5 jaar weer de naam Wijers dragen, daarom heet de zaak nu MW Bedden & Slapen.”

“De Kamer van Koophandel keurde onze eerst gekozen naam aanvankelijk goed, daarom plaatste we op de ramen: ‘Hier komt Wijers terug’. Maar de advocaten van de oud-werknemer van André vonden dat geen goed idee. Via een bemiddelingsbureau zijn de twee beddenzaken tot een compromis gekomen.

Marieke Wijers was de afgelopen tien jaar ook al werkzaam in de beddenindustrie. Zij werkte 10 jaar in het bedrijf van haar vader en werd daarna agent van fabrikanten van beddengoed. Op die manier kwam ze in allerlei verschillende winkels en deed ze inspiratie op voor haar eigen winkel.

Met financiële hulp van haar vader heeft ze nu haar eigen speciaalzaak aan de Nieuweweg 35 geheel ingericht naar haar eigen smaak. “Het loopt na twee maanden zeer goed”, reageert André. “Ik had alleen wel wat meer klanten uit mijn oude netwerk verwacht, maar het zijn vooral leeftijdsgenoten van mijn dochter.”