Eerste Baan Bonus Breda voor Bredase ondernemer

Economie

BELCRUM - Cees Meeuwis, wethouder sociale en economische zaken, heeft vrijdagmiddag de eerste Baan Bonus Breda cheque van 10.000 euro uitgereikt aan Richard Geerts.

Het autodemontagebedrijf van Geerts was de eerste die via het project van de gemeente een nieuwe werknemer had aangenomen. "Zonder de regeling had ik de nieuwe medewerker waarschijnlijk niet zo snel aangenomen als nu en als ik dan al een contract had aangeboden, dan was dat een nul uren contract geweest", aldus Geerts.

“Als een werkgever een Bredase werkzoekende een jaarcontract van 32 uur in de week aanbiedt dan kan hij 10.000 euro van de gemeente krijgen. De loonstrookjes worden opgestuurd naar de gemeente die een deel van de kosten op zich neemt”, legt de projectleider van de baanbonusregeling uit.

De wethouder sprak toepasselijk: “Dit zal de economische motor een injectie geven.” Het project is speciaal om de Bredase werkzoekende, die langer dan zes maanden in de bijstand zit, aan een baan te helpen.

Om het project te sponsoren schonk het autobedrijf Van Tilburg-Bastianen, waar de uitreiking plaatsvond, vanmiddag ook twee auto's aan de gemeente.

"Die mogen ze zes maanden gebruiken", aldus Paul van Lon, marketingmanager bij Van Tilburg-Bastianen. "We hebben al vaker van dit soort subsidieregelingen gebruik gemaakt en willen graag iets terugdoen. Daarnaast past deze actie bij ons maatschappelijk verantwoord ondernemen"