Visie 2011 in Chassé: ‘Crisis is voorbij’

Economie

BREDA – “De crisis is voorbij, maar we moeten oppassen voor de naweeën.” Dat stelde topeconoom Wim Boonstra maandagavond tijdens een bijeenkomst van de Rabobank in het Chassé.

Boonstra vergeleek de financiële situatie van Nederland met die van andere Europese landen en gaf de zaal het geruststellende gevoel dat de crisis hier ontzettend mee viel. “Nederland heeft het hoogste pensioenvermogen van europa en we zijn het zevende export land van de wereld”, zei Boonstra.

Na het economische gedeelte kwam Frits Wester, politiek journalist voor RTL 4, vertellen over het politieke klimaat in Nederland anno 2011. Wester vertelde onder andere dat hij de manier waarop de samenleving omgaat met politiek heeft zien veranderen. “Mensen kiezen niet langer voor ‘de samenleving’, ze kijken veel meer naar wat ze zelf belangrijk vinden.”

De avond werd afgesloten met een debat waarbij ook Cees Meeuwis, wethouder Economie, aanwezig was. Dat ging voornamelijk over de bouw van het nieuwe logistieke centrum Dinalog in Breda. Volgens Wester ambitieuze plannen, wellicht te ambitieus en kan Breda zich beter richten op kleinere projecten.

De bijeenkomst in het Chassé Theater had als thema ‘Visie op 2011’.