Polshoog bij de vrouwen tijdens de Track Meeting 2009. foto Gert-Jan van Linschoten
Polshoog bij de vrouwen tijdens de Track Meeting 2009. foto Gert-Jan van Linschoten

Sprint: ‘Het wordt problematisch’

Economie

MASTBOS – Atletiek Vereniging Sprint ziet donkere wolken verschijnen boven hun plannen tot de aanleg van een nieuwe atletiekbaan en de bouw van een nieuw clubhuis. Nu dat het college niet garant wil staan voor 500-duizend euro vervliegt de hoop op financiering.

De vereniging hoopte op de garantstelling, omdat die als voorwaarde geldt voor een lening van de bank. De gemeente is wel bereid garant te staan voor 250-duizend euro, maar dat is niet voldoende volgens Sprint-voorzitter Harry van Raak.

“Ik ben teleurgesteld. Het is jammer, want het betekent dat we zelf meer geld moeten investeren en dat is er niet. Die 250-duizend euro blijkt het plafond. Ik hoop toch dat het college een uitzondering wil maken”, aldus Van Raak.

Sprint wacht intussen op een toezegging van een bedrag van 800-duizend euro van de Provincie. “Het is een al onzekerheid. Vorig jaar zag het er positief uit. Nu moeten we zien of het op korte termijn gaat lukken’, zegt de voorzitter.

Een van de opties om meer geld op te halen, is door een zwaarder beroep te doen op de vereniging zelf. Van Raak: “Als het moet richten we ons op de leden. Het kan zijn dat daardoor de contributie weer omhoog moet.”