Afbeelding

‘Restaurant l’Entrecote leverde simpelweg te weinig op’

Economie

CENTRUM – Geen maanden, maar slechts drie weken is restaurant l’Entrecote aan de haven dicht. Per 1 januari om precies te zijn. “Het leverde simpelweg niet genoeg op”, legt eigenaar Jeroen Verpaalen uit.

Verpaalen staat in zijn lege, halfdonkere restaurant. De glazen staan niet meer op de bar, de koelingen zijn inmiddels niet koud meer. “Ik ben niet failliet, maar heb er zelf voor gekozen om te stoppen”, zegt de ondernemer. “Dertien maanden lang waren we open, maar zeker niet met de intentie om na die dertien maanden weer dicht te gaan.”

Verpaalen ging wat dat betreft tot het uiterste. Dertien maart 2010 besloot de ondernemer zijn eten gratis weg te geven. Alleen voor de drankjes moest betaald worden. Hij kwam tot dat besluit omdat het niet storm liep in zijn zaak. “Ik moet iets”, meende hij destijds.

“Maanden hebben we vol gezeten. Het ging goed. Daarna voerde ik in september in dat de klant bepaalde wat deze betaalde. Daarna werd het alleen maar minder. Misschien hebben we het concept van eten weggeven te lang door laten lopen. Als we dat twee maanden eerder hadden gestopt, had het er wellicht anders uitgezien.”

Volgens de ondernemer was ook het pand aan de Haven te groot en de rekeningen die er voor betaald moest worden navenant. “Ik ben geen miljonair en heb dus wat dat betreft niet zo veel vet op de botten”, meent hij. “De rekeningen waren te hoog.”

Verpaalen denkt terug aan een mooie tijd dat er in een maanden achter elkaar toch 700 tot 1000 man per week in zijn zaak dineerden. “Geweldig toch. Maar de Haven is ook niet echt een goede locatie. Daar ligt het niet alleen aan, maar geef toe, het is hier nog niet echt af. Zelfs de lantaarnpalen hebben vorig jaar maanden lang uit gestaan. Het was hier behoorlijk donker.”