Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers
Op vrijdag op stap. foto Perry Roovers

Aanpak overlast ‘happy hour’ jeugd uitgebreid

Nieuws

BREDA – De aanpak van dronken jongeren in de bussen van Veolia wordt uitgebreid. Eind december vorig jaar zette de busmaatschappij in Breda al stewards in om wangedrag van jeugd te voorkomen.

Dit spaken de burgemeesters van Drimmelen, Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Roosendaal en Breda samen af. In nauwe samenspraak met Veolia, horeca, provincie, politie en HALT pakken ze de overlast aan die jongeren vrijdagmiddag veroorzaken na het happy hour in de kroegen.

De overlast vindt plaats op na afloop van het uitgaan in Bredase cafés. De inzet is erop gericht de overlastgevers in de bussen van Veolia te identificeren en aan te spreken; al dan niet door middel van een sanctie. Daartoe zullen behalve het lokale netwerk, onder wie wijk- en jeugdagenten en jongerenwerkers ook camerabeelden uit de bussen gebruikt worden’, zo meldt de gemeente.

Ook is afgesproken dat overlast veroorzakende jongeren en hun ouders aangesproken en aangeschreven worden. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de mogelijkheden en deskundigheden van HALT.