BredaPhoto geëerd met Rabobank Cultuurprijs

Cultuur

CENTRUM - Fotofestival BredaPhoto heeft vrijdagavond de Rabobank Cultuurprijs ontvangen. Volgens de jury levert BredaPhoto met dit evenement een bijzondere maatschappelijke bijdrage aan het culturele klimaat in de stad.

Veel bezoekers worden aangetrokken door de grootschalige fototentoonstelling die in het Chassépark te zien was. Daarnaast deden vele culturele instellingen mee en sloten eigen projecten aan bij het door BredaPhoto gekozen thema. Er werden verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. Zo ontstond een bijzondere samenwerking waar bezoekers en deelnemers op allerlei mogelijke manieren aan deel kunnen nemen.
Directievoorzitter Rabobank Breda Willem-Peter Kriek: "BredaPhoto heeft op geheel eigen wijze een prijzenswaardige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het culturele klimaat in Breda. Door hun bijzondere programmering wisten zij veel mensen te bereiken. Als maatschappelijk betrokken bank vinden wij het belangrijk dat iedereen van cultuur kan genieten, want cultuur verbindt.”

BredaPhoto ontvangt een bronzen sculptuur en een geldbedrag: €2500. Genomineerd voor de Rabobank Cultuurprijs waren ook Boogiedown Breda en koordirigent Henri de Graauw.