Afbeelding

‘Aanpakken kop Dreef vooral zaak bewoners’

Economie

PRINCENHAGE – De gemeente heeft geen geld om de verwaarsloosde kop van de Dreef aan te pakken. Dat is vooral een zaak van de bewoners daar, stelt de gemeente in een antwoord op vragen van het CDA.

Vorig jaar werd de Dreef zelf al aangepakt. Het CDA vond dat de kop van de Dreef ook wel mocht worden aangepakt. “Jammer dat de herontwikkeling van de Esserstraat en de Doelen niet gelijk is meegenomen”, zo stelden de christendemocraten.

De gemeente stelt nu dat het nog wel even kan duren voordat deze twee straten worden aangepakt. “Het is niet mogelijk om op korte termijn hiervoor geld vrij te maken. Zoals afgesproken in het coalitieakkoord vragen wij hierin een actieve houding van inwoners naar de stad en de eigen leefomgeving”, aldus burgemeester en wethouders.

Twee keer per jaar het onkruid wieden, zes keer per jaar de straat vegen en waar nodig herstelwerkzaamheden aan straat en voetpap is waar de gemeente de begroting op heeft voorzien. “Een budget voor een totale herinrichting is niet voorzien.”

Volgens het college is een projectontwikkelaar wel bezig met het gebied. Die heeft een plan ingediend waarvoor eerst het bestemmingsplan moet worden aangepast. “Hieraan willen we wel medewerking verlenen”, zeggen B&W.

http://maps.google.nl/maps?f=q&source=embed&hl=nl&geocode=&q=Postillonst...