Nemanja Gudelj. foto Peter Visser

NAC gelijk tegen NEC in de laatste minuut extra tijd

BREDA/NIJMEGEN - NAC heeft tegen NEC met 2-2 gelijk gespeeld. In de laatste minuut van de extra speeltijd scoorde debutant Marvin van der Pluijm 2-2 tegen de Nijmegenaren. Vijftien seconden er na klonk het eindsignaal.

De eerste helft verliep voor de Bredanaren niet voortvarend. NAC moest het dan ook onder anderen doen zonder de geblesseerde aanvallers Leonardo, Amoah en Boussaboun.

In de tweede helft kwam NAC knap terug. Het zette meer druk en wist enkele keren gevaarlijk bij het doel van de Nijmegenaren te komen. Uiteindelijk kon Gudelj de gelijkmaker in de 76ste minuut op zijn naam schrijven.

Nog geen 2 minuten erna mocht NAC weer een klap van NEC incasseren. Goossens trapte de 2-1 binnen. Debutant Marvin van der Pluijm mocht het daarna nog een paar minuten proberen. Een goede zet, zo bleek. Van der Pluijm scoorde de gelijkmaker slecht luttele seconden voor het eindsignaal.

Overigens zijn kon de laatste goal ook nog wel een eigen goal van Bram Nuytinck van NEC zijn. Daarover zijn verschillende partijen het er nog niet over uit.

NAC Breda plaatste foto's van Twitteraars die bij de wedstrijd aanwezig waren of deze via TV keken.