http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-20/ontwikkeling-spoorbuurt-afhankelijk-van-terminal
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-20/ontwikkeling-spoorbuurt-afhankelijk-van-terminal

‘Komst rechtbank naar Via Breda ligt nu bij ministerie’

Economie

CENTRUM – De bal ligt bij het ministerie van Financiën nu verschillende partijen het er over eens zijn dat de Bredase rechtbank moet verhuizen naar het Stationskwartier. Maandagmorgen was er hoog overleg in Breda.

Dat meldt wethouder Alfred Arbouw, die Via Breda in zijn portefeuille heeft zitten. Recent kwam het ministerie van Financiën met een prioriteitenlijstje naar buiten van projecten die nog moeten worden gerealiseerd. De verhuizing van de rechtbank naar Via Breda stond daar echter niet op.

Uit het overleg van vanochtend, waar naast Arbouw ook de directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst, Justitie en de rechtbank zelf aanwezig waren, bleek dat alle partijen het roerend met elkaar eens zijn: de rechtbank moet er komen.

“Het is dan ook wachten op het ministerie van Financiën. Wij zijn er in ieder geval uit dat dit niet het project is dat je nu stop kunt zetten of uit kunt stellen. Vertraging of uitstel kost zo veel geld, dat wil je gewoon niet”, zegt Arbouw met klem.

Volgens Arbouw ging het gesprek vanochtend om belangrijke spelers die allemaal de neus in dezelfde richting hebben. “Het zijn spelers die je mee moet hebben, en dat is gelukkig zo. Het ministerie heeft echter naast onze visie natuurlijk altijd nog een eigen kijk op zaken. Dat moeten we nu afwachten”

Arbouw verwacht binnenkort een reactie van Financiën.