Breda krijgt OV-chipkaart pas na zomer

Nieuws

BREDA – De invoering van de OV-chipkaart laat in Brabant nog ruim zeven maanden op zich wachten. Na alle perikelen die spelen rond het kraken van het nieuwe vervoersbewijs komt dat niet slecht uit. “Het is een geluk bij een ongeluk”, zegt een woordvoerster van de Provincie.

Donderdag vond een overleg plaats tussen de Provincie Noord-Brabant, die verantwoordelijk is voor de invoering van de OV-chipkaart en vervoersmaatschappij Veolia. Conclusie: De kaart wordt zoals gepland na de zomer geïntroduceerd.

Voor de Provincie komt dat niet slecht uit dat Brabant achter loopt in de tijdsplanning. “Want”, zo zegt de woordvoerder, “we zijn er ook nog niet klaar voor en het is nu afwachten wat de minister gaat doen.”

Ze willen dat alle systemen werken, zodat tegelijkertijd de kaart voor studenten, abonnementhouders en de gewone OV-kaarten ingevoerd kunnen worden.

“De systemen moeten in voorjaar werken. Daarna zo rond de zomer gaan de mensen informeren over de definitieve invoerdatum. Dan maken we ook bekend wanneer de strippenkaart komt te vervallen”, aldus de woordvoerster.