Fouad Idabdelhay. foto Peter Visser

NAC lijdt geflatteerde bekernederlaag tegen Ajax

AMSTERDAM/BREDA - NAC is er niet in geslaagd de halve finale van de beker te bereiken. In Amsterdam was Ajax met 4-1 te sterk.

Daarmee won Ajax geflatteerd. Tot acht minuten voor tijd was het 2-1 en speurde NAC naar slinkse countermogelijkheden. Die kwamen er wel, zij het spaarzaam. Onder meer Donny Gorter stelde Stekelenburg op de proef.

NAC kwam al na acht minuten op voorsprong door een goed uitgevoerde counter van Idabdelhay, die aan buitenspel ontsnapte en handig Stekelenburg omspeelde. Ajax kwam tien minuten later gelijk na een doelpunt van De Jong. Sulejmani zorgde uit een dubieuze strafschop voor de voorsprong, 2-1.

Na rust probeerde NAC handig om te gaan met de spaarzame kansjes die er zeker wel kwamen. de Bredanaars hadden het geluk echter niet aan hun kant. Bij Ajax was dat geluk er wel, al moesten de Amsterdammers daar lang op wachten. Anita maakte in de 82e minuut 3-1. Een minuut later krulde Sulejmani de 4-1 in de kruising. Zo vloog NAC met geflatteerde cijfers uit de beker en wacht zondag de ontmoeting met .... Ajax. Maar nu thuis. En dat is een heel ander verhaal.