Voor de tweede keer in een week stond NAC oog in oog met Ajax en verloor het. Dit keer thuis met 0-3. foto Peter Visser

NAC verzuimt herkansing tegen Ajax te benutten

STEENAKKER – Voor de tweede keer in een week stond NAC oog in oog met Ajax. De Bredanaars kregen een herkansing voor de 4-1-nederlaag van donderdag. NAC verzuimde zondag echter te scoren tegen een niet sterk voetballend Ajax.

De eindstand 0-3 voor de Amsterdammers had NAC grotendeels aan zichzelf te danken. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Ajax de voorsprong op een presenteerblaadje aangeboden. Leonardo hield in de eigen zestien de bal te lang vast waarna Ajax-speler Blind hem de bal aftroggelde en Siem de Jong makkelijk de goal wist te vinden.

Pas na een half uur spelen werden de geel-zwarten gevaarlijk. De eerste echte aanval vloog na een schot van Janse huizenhoog over. Na rust was NAC nog even de sterkste partij, maar toch was het Ajax dat met geluk op een 0-2-voorsprong kwam na een eigen goal van Rob Penders.

Daarna was bij NAC de overtuiging weg. Een groot aantal overtredingen waren het gevolg. Voor het Bredase publiek over te gaan op 'Voetballen, Voetballen'.

In de blessuretijd kwam Sulejmani makkelijk langs de slapende Bredase verdediging. Hij bepaalde met een schot links langs Ten Rouwelaar de eindstand op 0-3.