Afbeelding

Overname Drie Gezusters Breda van de baan

Economie

CENTRUM – Horecaondernemer Laurens Meijer ziet af van de overname van de Drie Gezusters aan de Grote Markt in Breda. De huur van het pand is te hoog. Ook andere partijen zouden de overname niet meer zien zitten. “Ik ben er niet meer mee bezig.”

De laatste weken onderhandelde Meijer met de curator van het failliete Plassania BV over een mogelijke overname van meerdere zaken van wijlen Sjoerd Kooistra. Na zijn dood volgde het faillissement van het bedrijf.

“De hele handel wordt versnipperd”, legt Meijer uit. “En daarbij blijven alleen de moeilijk exploiteerbare zaken over”, doelende op de panden in onder andere Breda, Tilburg en Den Bosch. Volgens Meijer moeten die zaken eerst grondig worden verbouwd, willen ze weer levensvatbaar worden.

Ook het pand in Breda vereist een hoop werk wil het weer open kunnen, meent Meijer. “De leegstand is geen gezicht en niet goed voor de Grote Markt. Ik wou dat ik de gouden winkelformule er voor wist. Maar een huur van 23-duizend euro per maand is te hoog.”

Volgens de Meijer denken andere gegadigden er net zo over. “De brouwerij moet eerst omlaag met haar huur. Dat is ook het voordeel van de brouwerij. Nu verliezen zij 23-duizend euro per maand.”