foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Topman World Trade Centre in WTC-club Breda

Economie

BREDA – Een topman van de World Trade Centre-organisatie, de Nederlander Rolf Draak, gaat deel uitmaken van de WTC-businessclub in Breda. Dat zegt Martin Verwoert, directeur van projectontwikkelaar IPMMC Vastgoed.

Verwoert vatte afgelopen zomer het plan op om op korte termijn een businessclub op te zetten die het WTC-filiaal in Breda op de kaart moet zetten. Inmiddels is hij in gesprek met verschillende gegadigden, onder wie Draak die directeur is van de vestiging in Nice en deel uitmaakt van het bestuur van het WTC.

“Draak is heel positief over Breda en de ontwikkelingen die de stad doormaakt. Dat heeft te maken met de ligging van stad en de komst van het nieuwe station en aansluiting op de HSL. Ik heb hem gevraagd deel uit te maken van de club en hij heeft mij laten weten daar positief tegenover te staan”, aldus Verwoert.

De businessclub krijgt vertegenwoordigers vanuit alle belanghebbende partijen. Verwoert richt zich op de Provincie, de gemeente, het bedrijfsleven en prominente Bredanaars.

“Het moet een gemêleerd gezelschap worden. Het promoten van het WTC-kantoor in Breda wordt de hoofdtaak van de businessclub. De leden moeten contacten leggen bij buitenlandse bedrijven. Ze moeten andere warm maken voor Breda”, zegt Verwoert.

De directeur van IPMMC heeft recent gesprekken gevoerd met de gemeente. Daarin werd besproken dat de ontwikkelingen van het WTC en het nieuwe station gelijke tred moeten houden.

Verwoert: “We blijven gelijk opereren. Dat betekent dat we net als het station in 2014 open willen gaan. Eerder heeft geen zin. Dus we hebben nog de tijd, maar zijn er volop mee bezig.”