Pierre van Hooijdonk naar Turkije

Voetbal

BREDA – Oud NAC-speler Pierre van Hooijdonk wordt in Turkije assistent trainer onder bondscoach Guus Hiddink. Vrijdag volgt een afrondend gesprek met de Turkse voetbalbond.

Van Hooijdonk zegt lang gewacht te hebben voordat hij een beslissing nam. Dat had te maken met de eventuele positie als technisch directeur bij NAC. “Dat was de eerste optie en daardoor mijn eerste keuze. Toen het verhaal met Chris van Nijnatten en Jan Hoppen niet doorging ben ik op de uitnodiging van de Turkse bond ingegaan”, aldus de voormalig voetballer.

Van Hooijdonk krijgt de verantwoordelijkheid over het tweede nationale team van Turkije, het zogenaamde A2 elftal. Daarnaast wordt hij assistent en gaat hij scouten voor Hiddink.

“Veel jongens van het tweede team spelen in het buitenland. Die ga ik volgen om een goed beeld te krijgen, zodat we weten wat er rondloopt”, zegt de kersverse assistent-trainer.

Zelf speelde Van Hooijdonk onder Hiddink in het Nederlands elftal dat onder andere in 1998 op het WK in Frankrijk succes boekte door de halve finale te halen.

“Hiddink gaat op een sociale open en warme manier met speler om. Dat zag je toen ook terug in ons team. Zelf hecht ik daar ook waarde aan.”