NAC begon de tweede seizoenshelft op 17 januari met een gelijkspel tegen Ajax. foto Peter Visser
NAC begon de tweede seizoenshelft op 17 januari met een gelijkspel tegen Ajax. foto Peter Visser

KNVB: 'We volgen NAC met interesse'

NAC

STEENAKKER – De KNVB moedigt de nieuwe aanpak van NAC in de strijd met relschoppers aan. De bond zegt de ontwikkelingen met grote interesse te volgen.

Een woordvoerder van de KNVB heeft het over een opmerkelijke zaak. In het bedrijfsleven komt het vaker voor dat klanten geweigerd worden op dit soort gronden. En NAC is een bedrijf, maar in het voetbal is het nog nooit voorgevallen, meent hij.

De Bredase club wil supporters die vaker voor problemen hebben gezorgd in de toekomst weigeren. Simpelweg door geen kaarten aan hen te verkopen. NAC besloot tot deze maatregel na een ‘vechtpartij’ in een van de vakken van Telstar-supporters tijdens de bekerwedstrijd Telstar-NAC, twee weken geleden.

“Het is goed dat een club op zoek is naar andere oplossingen. We moedigen het altijd aan de kwaadwillende fans aan te pakken”, zegt de woordvoerder.

De KNVB heeft zelf nog een onderzoek lopen naar de rellen tijdens de bekerwedstrijd Telstar-NAC. De woordvoerder is ook benieuwd of de maatregel stand houdt in de rechtszaal. “Stel dat het voor de rechter komt, omdat de betrokken supporters het niet eens zijn met hun club dan is het afwachten wat er wordt beslist.”