Een wilde achtervolging met zowel Nederlandse als Belgische politie in Breda foto Serge Mouthaan
Een wilde achtervolging met zowel Nederlandse als Belgische politie in Breda foto Serge Mouthaan

Voortvluchtige klopjacht ramt auto plaatsgenoot

Nieuws

GINNEKEN - Tijdens de klopjacht vrijdag veroorzaakte de verdachte een botsing met een 34-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval. Hij verklaarde dat hij op de Ginnekenweg in de auto van een 46-jarige vriend reed. Hij reed vanaf de Ginnekenmarkt in de richting van de het Centrum.

Hij hoorde het geluid van sirenes. Hij zag in zijn achteruitkijkspiegel politieauto's aankomen. Daarvoor reed nog een donkere Spacewagon-achtige auto. Hij ging met zijn auto zoveel mogelijk naar rechts.

Hij voelde een harde klap tegen de achterkant van zijn auto. Hij werd opgeduwd totdat hij tot stilstand kwam tegen een grote bestelbus, waarna de auto die de aanrijding had veroorzaakt hem passeerde.

De auto van zijn vriend bleek gedeukt te zijn. Het slachtoffer verklaarde dat hij vanwege een nekhernia pinnen in een aantal van zijn nekwervels heeft. Hij had daar nu na de aanrijding last van, met name als hij zijn hoofd draait.

Tijdens de klopjacht, die aan de Nieuwe Huizen (foto's) eindigde met een vlucht ter voet van beide inzittenden van de zwarte wagen, loste de Belgische politie enkele schoten. De 35-jarige bestuurder, die verdacht wordt van enkele misdrijven, is nog steeds voortvluchtig.