Afbeelding

Belgische politie gaat los tijdens klopjacht

Politie

BREDA – De Belgische politie heeft vanochtend hard ingegrepen tijdens de klopjacht die ontstond na de vlucht van een 35-jarige Bredanaar richting onze zuiderburen. De Vlamingen losten bij de in Breda geëindigde achtervolging meerdere schoten, waarvan minimaal drie kogels de auto doorboorden.

Minstens twee wagens van de politie uit Brecht wachtten de op vlucht geslagen verdachte aan de grens op. Daarna volgde een korte rit op Belgisch grondgebied.

“Er is door onze agenten zeker drie keer op de achterband geschoten. Het ging om een grensoverschrijdend voorval. We zijn tot het einde aanwezig geweest. Daarover zijn goede afspraken gemaakt tussen ons en de Nederlandse politie”, zegt een woordvoerder van de Belgische politie.

De dollemansrit (foto's) startte vanochtend waarschijnlijk rond half elf toen de politie in Breda per toeval op de Bredanaar stuitte, die wordt verdacht van brandstichting en inbraak. “Hij wordt al gezocht vanaf 24 januari. Hij werd vandaag al eerder gesignaleerd. Uiteindelijk kon hij er vandoor gaan”, zegt een woordvoerder van de politie in Breda.

De achtervolging die ergens begon aan de Graaf Hendrik III laan verplaatste zich daarna via de A16 richting Zundert. De verdachte vervolgde zijn weg naar Hoogstraten en ging daar in de buurt de grens over.

De politie in België wachtte de 35-jarige Bredanaar al op en reed achter hem aan weer richting Nederland. Daar reed hij langs Ulvenhout naar de Ginnekenweg om daarna dwars door het centrum te rijden. Rond tien over elf werd de stoet door Bredase getuigen gespot op verschillende plaatsen in de stad. Tijdens de vlucht werden verschillende wagens geraakt en beschadigd achtergelaten.

De woordvoerder uit Breda: “We hebben hem kunnen volgen tot aan de Nieuwe Huizen. Daar ging hij dus samen met zijn bijrijdster te voet verder en zijn we hen kwijtgeraakt. Het was secondewerk. We hebben pech gehad dat we hem niet konden aanhouden.”