Afbeelding

Bouwmarkt en meubelwinkel bij Intratuin

Economie

HOGE VUCHT – Bij de Intratuin aan de Terheijdensweg 294 vestigen zich een meubelwinkel en een bouwmarkt. Die zouden in augustus 2012 open kunnen gaan. De Intratuin vestigt zich in een nieuw gebouw waar nu nog huizen staan.

Welke bouwmarkt en meubelwinkel naar de Terheijdenseweg komen is vooralsnog onduidelijk. Eigenaar Cees van der Avoird van Intratuin meldt dat het ‘allemaal nog in een pril stadium is’. “Ik wil er nog niet veel over kwijt, dat komt later.”

Het college van B&W heeft de uitbreidingsplannen van de Intratuin deels goedgekeurd. Voorwaarde voor de vestiging van een bouwmarkt is wel dat het een bestaande markt uit Breda moet zijn. Het stadsbestuur vindt een (fastfood)restaurant bij het complex geen goed idee. “Nieuwe horeca dient namelijk te worden gevestigd in de binnenstad, de buurt, wijk- en dorpscentra en subcentra.”

Het plan van Van der Avoird is om de naastgelegen woningen te slopen en daar een nieuw gebouw voor de Intratuin te bouwen. Op de locatie waar de Intratuin nu ligt, komen dan de bouwmarkt en de meubelwinkel.

Volgens een voorzichtige schatting kunnen de werkzaamheden in augustus 2012 klaar zijn.