Afbeelding

SP neemt revanche op VVD plakactie

Politiek

BREDA - De SP heeft zaterdag kort nadat de VVD de verkiezingsposters van de socialisten hadden beplakt dit weer ongedaan gemaakt. ‘De straat is van ons en ook de plakborden’, zo laat de partij weten.

De ludieke acties van de politieke partijen lijken elkaar in verband met de komende Provinciale Statenverkiezingen in rap tempo op te volgen. “De verkiezingscampagne wordt wat de SP betreft een protest tegen de rechtse afbraakpolitiek van VVD en CDA”, zei SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren vorige week.

Toen plakte de SP een aantal borden helemaal vol met hun verkiezingsposters. Dat was volgens de VVD niet de bedoeling en bedekte deze met witte stroken. “Dat pikken we niet, want het is niet eerlijk en niet volgens afspraak”, reageerden de liberalen.

“We hadden het hele ding volgeplakt en dat is eigenlijk niet bedoeling, omdat iedereen heeft recht op een plek op het bord. Maar gisteren was er van onze posters niets meer te zien, dat laten we niet over onze kant gaan”, aldus Van Lunteren.

De politieke partijen vinden het belangrijk dat er meer interesse ontstaat voor de Provinciale Statenverkiezingen. Van Lunteren: “Ik vind niet dat dit de aandacht afleidt van de verkiezingen. Ik zie dit juist meer als een mooi startpunt.”