Afbeelding

Provincie wil geen extra fietspaden Weerijs-Zuid

Politiek

BUITENGEBIED ZUID-WEST - Als het aan Gedeputeerde Staten ligt krijgt het Weerijs-Zuid bij de aankomende herinrichting geen extra fietspaden zoals D66 Brabant graag gezien had. Paul de Beer, commissielid D66 Brabant, vindt dat de provincie kansen laat liggen: “Gedeputeerde Staten streeft naar het niveau ‘voldoende’ en dat klopt niet.”

Gedeputeerden Staten geeft naar aanleiding van vragen van de democraten aan voldoende belanghebbenden bij de plannen te hebben betrokken en vindt het niet noodzakelijk is om nieuwe fietsverbindingen aan te leggen omdat er al genoeg andere paden en wegen zijn waarvan ook fietsers gebruik kunnen maken. “Ik vond het een magere reactie van de Provincie en laat het er niet bij zitten”, geeft de Bredase fractievoorzitter aan.

“De afgelopen tijd heb ik veel reacties gekregen op de vragen die ik had gesteld. Er is inmiddels al contact met verschillende voorstanders”, licht De Beer toe. “Daarnaast wil ik ook samenwerking zoeken met de Zundertse politiek. Het fietspad loopt immers op grondgebied van Breda en Zundert.”