Een wilde achtervolging met zowel Nederlandse als Belgische politie in Breda foto Serge Mouthaan
Een wilde achtervolging met zowel Nederlandse als Belgische politie in Breda foto Serge Mouthaan

Ontkomen Bredanaar (35) bij klopjacht meldt zich

Politie

BREDA - De 35-jarige Bredanaar die wordt verdacht van brandstichting en inbraak en op wie de politie vorige week vrijdag een klopjacht hield, heeft zich gemeld bij de politie.

De man meldde zich zaterdagavond op een politiebureau in Breda. De man wordt sinds januari gezocht door de politie. Of de vrouw die zich bij de Bredanaar in de auto bevond, zich ook heeft gemeld, is niet duidelijk.

De man werd vrijdag door agenten gespot op de Weerijsssingel in Breda. Daarna volgde een wilde achtervolging met Belgische en Nederlandse politie. Die eindigde voor de verdachten in de doodlopende weg Nieuwe Huizen. Het tweetal vluchtte daarna te voet verder richting de Sluisstraat.

De eerste meldingen van een achtervolging kwam tegen kwart over elf. Daarna volgden er al snel meer, uit verschillende delen van Breda. Al vluchtend botste de Chrysler Ram Van tegen verschillende stilstaande auto's.

De vlucht eindigde bij de Nieuwe Huizen, in de buurt van de rechtbank en de Sluissingel. Daar gingen de man en de vrouw er te voet vandoor, nadat ook enkele schoten gelost waren.

Zie hier de foto's.