Dutch Institute for Advanced Logistics officieel geopend door Minister Maria van Der Hoeven foto Perry Roovers
Dutch Institute for Advanced Logistics officieel geopend door Minister Maria van Der Hoeven foto Perry Roovers

Koeriersbedrijf DHL vestigt afdeling in Dinalog Breda

Economie

PRINCENHAGE – De afdeling Supply Chain van koeriersbedrijf DHL vestigt zich in Dinalog. Dat moet één dezer dagen gebeuren, meldt Wim Bens van Dinalog.

“Het gaat bij DHL om twee of drie logistieke ingenieurs”, stelt de directeur van Dinalog. “Die houden hier straks kantoor.” De afdeling zit nu nog in Tilburg, maar maakt deze week nog de overstap naar Dinalog in Breda.

Eind januari werd al bekend dat ook transportbedrijf Jan de Rijk de afdeling Innovatie naar het Nederland Topinstituut voor Logistiek, waar Dinalog onder valt, verhuisde.

De bedoeling is dat ingenieurs van de verschillende bedrijven kennis ontwikkelen en die delen met andere logistieke dienstverleners, bedrijven en onderzoekers betrokken bij Dinalog-projecten. Inmiddels zitten acht andere bedrijven in het gebouw van Dinalog.

Het einde is volgens Bens nog niet in zicht. “Er staan nog een aantal andere bedrijven op onze shortlist. Dat moet niet heel snel gaan, anders zitten we zo vol.”

Omdat de afspraken met die bedrijven nog niet helemaal rond zijn, wil de directeur nog niet zeggen om welke het dan gaat.