Proef valet parking start over twee weken

Economie

CENTRUM – Naar de binnenstad rijden en niet meer in een lange rij wachten op een parkeerplek. Het is dan een kwestie van de autosleutels afgeven. Het kan over twee weken, want op 24 februari start Breda 'als eerste stad ter wereld' de proef met valet parking.

De service waarbij de auto van de centrumbezoeker door een medewerker van de gemeente wordt geparkeerd kost vijftien euro all in. De auto kan in de loop van de dag of avond worden opgehaald, die wordt geparkeerd in de Turfschipgarage onder de Pathé Bioscoop.

De standplaats is aan de Oude Vest ter hoogte van de fietsenstalling. Daar staan zeven medewerkers klaar om de auto’s op te halen of weg te brengen. “We hebben op die locatie een aantal parkeerplekken gereserveerd, waar straks de auto’s worden afgeleverd”, zegt wethouder Cees Meeuwis.

De centrumbezoekers worden door middel van de al aanwezige matrixborden, onderdeel van het parkeerverwijssysteem, geattendeerd op de mogelijkheid van valet parking.

De proef met valet parking loopt twee maanden vertelt Meeuwis. “De service loopt straks op donderdagavond, zaterdag en op de koopzondagen. We doen het puur om te kijken of er behoefte aan is. Dat zien we na de evaluatie.”

Hieronder het promofilmpje van valet parking in Breda gemaakt voor de Citymarketing Awards: