Afbeelding

Laatste sneer naar nieuwe website gemeente

Politiek

BREDA - Een motie van wantrouwen werd het niet, maar de ontevredenheid bij de oppositie over de nieuwe website van de gemeente kwam donderdagavond nog eens opborrelen. De PvdA sprak van gebrek aan fatsoenlijke bestuurlijke sturing.

De sociaaldemocraten meldden tijdens de gemeenteraadsvergadering dat de website nooit gelanceerd had mogen worden. Gemeenteraadslid Arend Hardorff had het over fundamentele gebreken. Volgens hem gaat het om een aaneenrijging van fouten.

Zo heeft de PvdA het over de kwaliteit en kosten van de nieuwe website die tot veel ophef hebben geleid. Het gebrek aan informatie die het college verstrekt en de reacties die wethouder Saskia Boelema daarop heeft gegeven stemt de partij tot ontevredenheid.

“Maar naast het gegeven dat op de kosten en kwaliteit op deze site af te dingen is vinden we ook dat dit college en de wethouder Communicatie in het bijzonder een gebrek aan fatsoenlijke bestuurlijke sturing te verwijten is“, aldus het raadslid.

De verantwoordelijk wethouder kon zich in geen enkel opzicht vinden in de kritiek die werd geuit. Ze gaf aan dat de negatieve berichtgeving eerst over de kosten ging en daarna over de gang van zaken, maar dat ze hierover altijd transparant is geweest.

“Laat ik voorop stellen dat de site nooit af is. We houden juist wel rekening met de verbeterpunten. We wisten ook dat nog veel veranderd moest worden. Daarover heb ik u wel degelijk geïnformeerd. We zien ook dat de site heel veel is verbeterd. We trekken er hard aan alle serieuze signalen te verwerken”, aldus Boelema.

Hardorff vond de beantwoording uiterst teleurstellend. Maar de PvdA maakte er uiteindelijk geen te groot punt van en diende een motie van Treurnis in die tenslotte door een meerderheid niet werd gesteund en zich schaarde achter de wethouder.