Afbeelding

VVD wil snel uitzetting krakers Heilig Hartkerk

Politiek

BOEIMEER - De krakers zitten de eigenaar van de Heilig Hartkerk letterlijk en figuurlijk in de weg. Met hun aanwezigheid kan de restauratie niet van start. De VVD wil snel actie van het college. “Ze moeten zo spoedig mogelijk worden verwijderd.”

Een beroep aan het adres van burgemeester Peter van der Velden had niet het gewenste effect dat gemeenteraadslid Thierry Aartsen voor ogen had. Hij had liever gehoord dat Van der Velden bereid was de krakers de deur te wijzen. Met of zonder dwang.

“Kraken is een criminele activiteit. Daarnaast belemmeren ze de restauratie”, gaf Aartsen aan. Eigenaar Woonzorg Nederland had hier zelf ook al melding van gemaakt. De burgemeester zei dan ook bekend te zijn met de aanwezigheid van bewoners en het meningsverschil dat bestaat over hun verblijf.

“Maar de handhaving van het kraakverbod is geen taak van de gemeente. Dat is aan het Openbaar ministerie. De woningcorporatie kan een civiele procedure starten bij de rechter. Ik heb begrepen dat Woonzorg Nederland dat aan het voorbereiden is”, verklaarde Van der Velden.