Maar één uur Happy Hour in Breda op vrijdag. De pret is nauwelijks minder. foto Thaddeuz
Maar één uur Happy Hour in Breda op vrijdag. De pret is nauwelijks minder. foto Thaddeuz

Ondanks toezicht toch mishandeling met glas op straat

Politie

BREDA - In de nacht van zaterdag op zondag zijn er zes aanhoudingen verricht in het uitgaanscentrum, waarvan een voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en twee voor het verstoren van de openbare orde.

Een 16-jarige jongen werd rond 01.45 uur aangehouden voor mishandeling in de Vismarktstraat. De jongen werd in de Karrestraat aangehouden, nadat hij in de Vismarktstraat vlak voor een café iemand met een fles op zijn hoofd zou hebben geslagen. Dat ondanks dat er dit weekeinde voor het eerst een streng toezicht op glas op straat gold.

Van het 16-jarige slachtoffer uit Breda, dat kort buiten bewustzijn was door de klap, is een korte aangifte opgenomen. Hij had last van hoofdpijn en is opgehaald door zijn ouders. Van een getuige is een verklaring opgenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en komt in aanmerking voor een 'weekendje weg'.

Om 03.55 uur werden in de Visserstraat een 23-jarige man uit Buren en een 21-jarige man uit Beesd aangehouden na een vechtpartij. De twee werden onder verzet aangehouden en er ontstond een onrustige sfeer in de straat. Een agent met diensthond werd voor assistentie naar de Visserstraat geroepen.

Op camerabeelden was duidelijk te zien dat de portier mishandeld werd tijdens de vechtpartij, maar deze wilde geen aangifte doen. De verdachten zijn daarom met een bekeuring voor verstoring van de openbare orde in vrijheid gesteld.

Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen (3), fietsen zonder verlichting (1), het bij zich hebben van glas (2).