Afbeelding

'Nieuw station krijgt meer fietsenstallingen'

Economie

CENTRUM – Door een toekomstig tekort wil Breda het aantal fietsenstallingen bij het nieuwe NS-station straks uitbreiden. Dat zegt Mobiliteitswethouder Wilbert Willems. “In het plan staat nu dat er ruimte is voor 4000 fietsen, maar dat is zeker niet genoeg.”

In de oude plannen is er te weinig rekening gehouden met het aantal stallingen voor fietsen. “We moeten goed kijken naar het fietsen bij het station zich gaat ontwikkelen. Zowel NS-Poort als ProRail en de gemeente heeft het probleem onderschat”, meent Willems.

Het huidige plan voorziet in 4000 zowel bewaakte als onbewaakte stallingen. De wethouder schat dat dat aantal moet worden opgekrikt naar 6000. “Hoewel ik niet zeker weet of dat ook genoeg is.”

Bestuurslid bij de Fietserbond Otto Knitel kaartte het probleem recent ook al aan. Knitel verwacht dat er in te toekomst zeker 7000 stallingen nodig zijn om de stroom fietsen op te vangen. Na gesprekken met onder andere de Fietsersbond is Willems nu ook overstag.

“We hebben met te kleine aantallen gerekend. We gaan nu onderzoeken wat de echte capaciteit gaat worden”, stelt Willems.