Iedere Bredanaar moet aan de sport

Politiek

BREDA – Als het aan het college ligt, zal iedere Bredanaar de komende jaren op een sportieve manier in beweging komen. Dat beschrijft de nieuwe sportnota Sport@Breda 2011-2014.

Wethouder Bob Bergkamp heeft het over vier accenten van sportbevordering. De samenwerking tussen scholen en verenigingen moet beter. Daarvoor worden meer combinatiefunctionarissen ingezet. Dat zijn er straks 24 in plaats van 16.

“Zij zijn hbo’ers die met een been in de school staan en met in been in het verenigingsleven. Dat willen we uitbreiden”, aldus Bergkamp.

Daarnaast stelt het stadsbestuur voor meer energie te steken in topsport. De wethouder wil in de toekomst elk jaar een topsportevenement in Breda, in de categorie van een NK of een internationaal toernooi. Daarvoor wil Bergkamp een topsportfonds in het leven roepen.

“We willen verenigingen met ambitie ondersteunen, maar dat ligt bij de verenigingen zelf. Ik zie het topsportfonds niet als iets specifieks Bredaas. Het liefst breiden we het uit naar de regio West-Brabant. We willen bijvoorbeeld niet perse een grote wielerronde naar Breda halen. Dat mag ook ergens in de regio”, meent de wethouder.

Ook wil het college de sporters met een beperking stimuleren. Bergkamp wijst op de aanwezigheid van de Paragames in Breda. Dat moet in zijn ogen nog meer ondersteund worden.

Verder zet de gemeente in op het verbeteren op de faciliteiten. Dat heeft mede betrekking op onder andere de velden van hockey- en voetbalverenigingen. Maar zeker ook op de plannen van het ROC West-Brabant om een topsporthal te realiseren.