http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-11-17/konijn-gedood-bij-kinderboerderij-breda-noordfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-11-17/konijn-gedood-bij-kinderboerderij-breda-noordfoto Erik Eggens

Kinderboerderij Noord krijgt steun van de gemeente

Politiek

HOGE VUCHT - De Kinderboerderij Noord krijgt 50.000 euro van de gemeente om het voortbestaan van de boerderij te garanderen. Er waren veel problemen binnen de bedrijfsvoering volgens Stichting Kinderboerderij, deze kunnen met de subsidie worden opgelost.

In december 2010 stuurde de Stichting Kinderboerderij een brandbrief naar de gemeente naar aanleiding van de problemen. Daarna is er een onderzoek gestart waaruit vier mogelijke oplossingen kwamen.

De gemeente heeft ervoor gekozen om een gedeelde privaat en publieke samenwerking aan te gaan. Een aantal organisaties en bedrijven worden samen verantwoordelijk voor de boerderij. ‘Voordeel daarvan is het benutten van expertise van alle partijen’, aldus de gemeente.

Het college vindt dat de Kinderboerderij Noord veel betekenis heeft voor het imago van de wijk en de stad. Per jaar komen er ongeveer 150.000 bezoekers naar de boerderij.

‘Het is zeker niet de bedoeling dat de boerderij wordt overgenomen’, stelt de gemeente in haar besluit. De gemeente zal zich alleen bemoeien met de capaciteit en middelen die nodig zijn om de boerderij weer op de rails te krijgen.