Brabant krijgt toch OV-chipkaart na de zomer

Politiek

BREDA - De provincie houdt vast aan de plannen om de OV-chipkaart na de zomer in Brabant te introduceren. Het CDA vroeg om uitstel van de invoer nadat bekend werd dat het pasje fraudegevoelig was.

Gedeputeerde Staten stelt dat geen enkel betaalsysteem voor het openbaar vervoer fraudebestendig is. Trans Link Systems, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de techniek van de OV-chipkaart, heeft aangegeven dat er al wordt gewerkt aan een nieuwe chip die minder fraudegevoelig is.

Omdat de reistarieven die in Brabant gelden voor het openbaar vervoer nog moeten worden ingevoerd, wacht de provincie tot na de zomer met de invoering van de betaalkaart. “We willen in Brabant extra producten op de OV-chipkaart kunnen zetten. Bijvoorbeeld dat je in de dal uren met 40 procent korting kunt reizen”, legt Petra Paulides, Statenlid van het CDA, uit.

Het wachten met de invoering heeft volgens de provincie nog een voordeel: ‘Dit stelt ons in staat om eventuele verbeteringen in de OV-chipkaart techniek te kunnen afwachten.’