Afbeelding

Stadionverboden opgeheven, NAC kijkt verder

NAC

STEENAKKER – Zestien supporters die naar aanleiding van de wedstrijd Telstar-NAC een stadionverbod kregen, zijn vanaf vandaag weer welkom bij de club uit Breda. NAC heeft het voorlopige stadionverbod opgeheven.

Uit politieonderzoek blijkt dat geen van de zestien betrokkenen individueel vervolgd kan worden. “En dan vervalt de grond onder een stadionverbod”, aldus een woordvoerder van NAC. De groep werd tijdens de wedstrijd van de tribune gehaald, het onderzoek dat daarop volgde was voor NAC aanleiding over te gaan tot het voorlopige stadionverbod.

Dat de voorlopige stadionverboden niet zijn omgezet in definitieve, betekent niet dat de club anders omgaat met het ingezette beleid. “Wij blijven kijken hoe wij recidivisten die de belangen van de club en supporters schaden kunnen aanpakken”, aldus de woordvoerder.

Advocaat Mr Buntsma is blij met de gevraagde opheffing van de maatregel. “Al had NAC wel wat ruimer mogen erkennen dat het fout zat”, zo stelt hij. Buntsma bekijkt nog of hiermee de kous af is voor zijn cliënten. “We beraden ons nog op derving van het wedstrijdgenot.” De zestien misten één thuiswedstrijd.

Overigens is Buntsma ook blij voor NAC. “De club kan wel wat steun gebruiken. Ook de steun van deze zestien supporters.” NAC speelt zondag de uitwedstrijd tegen PSV.