NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC presenteert woensdag directeur

NAC

STEENAKKER – Vanaf woensdag is duidelijk wie de nieuwe directeur van NAC wordt. Dan presenteren bestuur en Raad van Toezicht van NAC in een persconferentie de komende wijzigingen binnen de club.

Volgens dagblad BN DeStem zou het gaan om bedrijvendokter Ed Busselaar. Deze 56-jarige ondernemer uit Moergestel was eerder actief bij Willem II, waar hij korte tijd directeur was.

Binnen NAC wil niemand bevestigen dat het om Busselaar gaat. “Ik zeg geen ja, en geen nee”, stelt Ronald Clayden, interim-voorzitter van de Raad van Toezicht. “Niks te melden”, stelt Bas van Bavel, voorzitter van NAC.

Begin januari stelde Clayden al dat het voor de club belangrijk was om op korte termijn een nieuwe directeur te vinden en daarna op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van het bestuur. Half februari volgde daarop het bericht dat vrijwel alle bestuursleden zich niet herkiesbaar stellen. Alleen Cor van Rooij gaf toen aan terug te willen keren.

Voor het nieuwe bestuur dat aangesteld wordt door de Raad van Toezicht, stelden 22 personen zich kandidaat.

Het lijkt erop dat een nieuw bestuur en de nieuwe directeur meteen goed aan de bak moeten. Zo is de club momenteel ‘standpunten aan het uitwisselen’ met oud-directeur Theo Mommers. Die verdween vorig jaar met burn-outverschijnselen ziek van het toneel, waarna NAC met een groot tekort bleef zitten. NAC schrijft dat aan hem toe.