NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Willem II geeft uitleg over Busselaar en NAC

NAC

TILBURG/BREDA – Willem II geeft op haar site uitleg over de mogelijke carrièrestap van Ed Busselaar. De ondernemer uit Moergestel was korte tijd actief bij de Tilburgers en is nu in beeld in Breda bij NAC als algemeen directeur.

Voorzitter van de raad van Commissarissen Paul Bottelier vindt de naderende stap van Busselaar aanleiding voor een uitleg op de site. “Sinds oktober is er geen sprake meer van contact tussen Ed Busselaar en mij. Wel heeft hij Willem II nog geweldig geholpen met het kunnen binnenhalen van sponsor E-ON. De mogelijke overstap naar NAC Breda verrast ons evenzeer als veel supporters.”

Busselaar was vorig jaar tussen 8 juni en 7 oktober interim-bestuurder bij Willem II. In die periode van vier maanden was hij de opvolger van Bottelier, die ook al tijdelijk de hoogste functie vervulde.

Supporters van Willem II vermoeden nu dat er sprake is van een opzetje tussen Busselaar en NAC en Willem II. Bottelier ontkent dat ten stelligste. “Gebrek aan tijd (Ed Busselaar is een zeer druk en bezet man en was bovendien nog bezig te promoveren aan de TU Eindhoven), verhinderde in zijn ogen een optimale inzet voor Willem II”, zo schrijft de huidige voorzitter van de club. Ook de suggestie dat dit een opmaat zou zijn naar samenwerking of fusie ontkent hij. “Dat zijn echt fabeltjes.”

Busselaar, die in de tussentijd promoveerde aan de TU Eindhoven, was voor zijn korte periode vorige zomer, niet betrokken bij Willem II, zo geeft een woordvoerder van Willem II aan. Ook met zijn bedrijven was hij niet actief bij de club uit Tilburg.

Zoals maandag al gemeld, geeft NAC woensdag een persconferentie. Daarin geeft het bestuur en de Raad van Toezicht toelichting. Aangenomen wordt dat dan ook de nieuwe directeur gepresenteerd wordt.

Bottelier eindigt zijn epistel met: “Wij wensen NAC Breda en Ed Busselaar en vooral Willem II alle goeds.”