Afbeelding

Inbraakgolf teistert Haagse Beemden

Nieuws

HAAGSE BEEMDEN - De Haagse Beemden lijkt geteisterd te worden door een inbraakgolf. In Gageldonk en Kievitsloop vonden binnen drie weken 21 woninginbraken plaats. "Ze komen vooral voor laptops en televisies."

De bewoners kregen een brief van de politie waarin ze worden gevraagd extra alert te zijn op verdachte praktijken. ‘Er is een inbrekersgilde actief in uw wijk’, luidt de eerste zin van de brief afkomstig van de wijkagent.

De waarschuwingsbrief is verzonden omdat er in de wijken geen buurtpreventie actief is. “We willen hiermee de sociale controle vergroten. Inwoners worden gevraagd om verdachte personen of voertuigen te melden bij de politie”, aldus een woordvoerder.

In een reactie laat de politie weten dat de dieven vooral opzoek zijn naar dure spullen. “Ze breken in via de achterkant van de woning en komen duidelijk voor spullen zoals televisies en laptops”, meent de politie.

Als tip geeft de politie onder meer dat hondenbezitters hun ronde op verschillende tijden moeten lopen, dat vergroot de buurtcontrole enorm.