Voetbalbond onderzoekt fraude bij NAC Breda

NAC

STEENAKKER – De KNVB onderzoekt of er fraude is gepleegd bij NAC. De zaak kwam aan het licht doordat er werd ontdekt dat bepaalde posten in de jaarcijfers bewust onjuist zijn voorgesteld, zo meldt de KNVB.

NAC Breda heeft afgelopen maandag een brief aan de licentiecommissie doen toekomen, waarin de club de situatie uitlegt en aangeeft op korte termijn in een gesprek volledige openheid van zaken te zullen geven. Dit gesprek tussen club en licentiecommissie staat gepland voor aanstaande donderdag.

In de verklaring geeft NAC aan dat “aan het einde van het boekjaar 2008/2009 is onder verantwoordelijkheid van de toenmalig directeur een onvolwaardige vordering op de ECV op de balans opgenomen.” Met de ‘toenmalig directeur’ bedoelt NAC Theo Mommers.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft op zijn beurt de licentiecommissie formeel verzocht om de mogelijke consequenties ten aanzien van het licentiereglement te onderzoeken. Het onderzoek van de licentiecommissie zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen, omdat de licentiecommissie eerst kennis zal willen nemen van de uitkomsten van het interne onderzoek door NAC Breda.

Zo lang het onderzoek loopt, doet de KNVB geen verdere inhoudelijke mededelingen met betrekking tot deze zaak.

Voor NAC zijn dit niet de enige problemen. De club kampte al met een schuld van dik vier miljoen euro. Volgens bestuursvoorzitter Bas van Bavel is iedereen doordrongen van het feit dat harde saneringen moeten worden doorgevoerd. "Voor het voortbestaan van NAC zijn die absoluut nodig", zegt Van Bavel. De nieuwe directeur Ed Busselaar, die een contract tekende tot medio 2012, moet daarvoor gaan zorgen.