De kopstukken Job Cohen, Jan Kees de Jager en Henk Kamp maakten hun opwachting in Breda foto Janet Olde Wolbers
De kopstukken Job Cohen, Jan Kees de Jager en Henk Kamp maakten hun opwachting in Breda foto Janet Olde Wolbers

Zwaar politiek geschut op bezoek in Breda

Politiek

BREDA – Een aantal politieke zwaargewichten zijn deze week ingezet om aandacht te trekken voor de aanstaande Provinciale Staten verkiezingen. De ministers Henk Kamp (VVD) en Jan Kees de Jager (CDA) en de fractievoorzitter van de PvdA Job Cohen maakten hun opwachting.

Cohen was woensdag al in Breda waar hij het Florijn College bezocht en in debat ging met de leerlingen. De oud-burgemeester van Amsterdam deed een tour door Brabant samen met lijsttrekker voor de Eerste Kamer Marleen Barth.

De Jager (Financiën) ging op donderdagavond naar een bijeenkomst in de Lutherse kerk aan de Veemarktstraat. Ruud van Heugten, CDA lijsttrekker voor de Provinciale Staten, vergezelde de minister.

In de Avenue, waar de VVD een politiek café organiseerde, besteeg Kamp (Sociale Zaken) het podium. Ook kwamen kandidaat Statenleden Marijke Tsoutsanis en Sven Planken aan het woord.

Of de inzet van de politieke kopstukken de interesse voor de verkiezingen zal verhogen, valt nog te bezien. Dat wordt volgende week duidelijk wanneer de Statenleden gekozen worden.