Afbeelding

Beroep op provincie woningtekort na verkiezingen

Economie

BREDA – Het college kaart het woningtekort waar Breda mee kampt bij de provincie nog voor de zomer aan. Het is wachten tot na de verkiezingen wanneer de nieuwe Gedeputeerde Staten is geïnstalleerd.

Eind vorig jaar kreeg het stadsbestuur van de gemeenteraad de boodschap mee nogmaals een poging te wagen het aantal toegestane woningen dat Breda mag bouwen bij de provincie onder de aandacht te brengen.

Wethouders Alfred Arbouw en Bob Bergkamp wachten tot na de verkiezingen om een beroep te doen op het bestuur van de provincie. “Dat is in een brief kenbaar gemaakt aan de raad”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In plaats van 20-duizend mag Breda van de provincie Noord-Brabant ‘slechts’ 7340 woningen bouwen. De meeste raadspartijen menen dat het aantal ‘veel’ te weinig is en lang niet toereikend voor de groei die Breda doormaakt.

In tegenstelling tot de rest van de regio West-Brabant krijgt Breda niet te maken met een krimp van de bevolkingsgroei, maar neemt die juist toe. Arbouw liet tijdens de laatste commissievergadering over dit onderwerp weten dat het lastig zal worden de provincie te overtuigen.

Wel geldt voort Breda een 130 procent marge, waardoor de mogelijkheid bestaat eventueel meer woningen te realiseren dan in eerste instantie is toegestaan