Stemmen in Breda. foto Nicky Osinga
Stemmen in Breda. foto Nicky Osinga

Gratis met taxi naar stembus

Politiek

BREDA – De gemeente zorgt er voor dat op woensdag twee maart Bredase kiezers met een lichamelijke beperking of ouderen die slecht ter been zijn zelf kunnen stemmen. Zij kunnen gebruik maken van een gratis taxi.

De ‘stemtaxirit’ kan worden gereserveerd door te bellen met het gratis nummer 0800-0230033. Bij de reservering moeten de tijd, het woonadres van de kiezer en het adres van het stembureau worden doorgegeven.

De stemtaxi rijdt op twee maart zolang de stembureaus open zijn, maar een rit vindt bij voorkeur tussen negen en twaalf uur plaats. De stemtaxi komt aan de deur tussen een kwartier vóór en een kwartier na de gereserveerde tijd. De taxi wacht bij het stembureau en brengt de klant daarna weer terug naar huis.

Kiezers kunnen in elk willekeurig stemlokaal in Breda stemmen. De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. Wie gaat stemmen, moet de stempas én een identiteitsbewijs zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs meenemen. Het identiteitsbewijs mag op twee maart maximaal vijf jaar verlopen zijn.