Dames Barons trekken lijn door tegen Den Dungk

Basketbal

PRINCENHAGE - Vorige week was het super tegen Attacus, deze week speelde Glaslijn/Barons wederom een prima partij basketbal tegen middenmoter Den Dungk. het werd 81-60.

Toch was het begin deze keer wat stroever. Tot 6-9 in de vijfde minuut keek Barons tegen een achterstand aan. Na enkele omzettingen ging het beter lopen en in de laatste anderhalve minuut werd de thuisclub met zes punten zelfs productief. De 23-18 voorsprong werd nu snel uitgebouwd tot de 46-30 ruststand. In die tweede periode was center Claudia Weterings die vanwege haar zwangerschap haar laatste wedstrijd speelde, goed op dreef. Ook forward Kirsten van de Sande schoot toen acht van haar twaalf punten binnen.

Barons wilde de wedstrijd in de derde periode beslissen. Om iets meer controle te krijgen werd de zonepress minder vaak ingezet door de thuisploeg. De beslissing viel inderdaad al binnen vijf minuten. Captain en in deze wedstrijd ook topscoorster Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren scoorde drie keer op rij en ineens stond Barons met 58-31 voor. Daarna hielden de ploegen elkaar weer in evenwicht.

Het laatste kwart ging in bij 67-44. Deze keer wilde Barons-coach Martin Gommers de wedstrijd beter afmaken dan vorige week, toen zijn ploeg in de laatste minuten twaalf punten aan de tegenstander gunde. De opzet leek waarheid te worden, want bij 72-44 bereikte Barons de grootste voorsprong. Maar daarna leed het teveel balverlies waar Den Dungk met fast breaks goed van profiteerde.

Bij 74-55 was er een beetje glans van de overwinning afgehaald, maar in de slotfase vergrootte de nummer drie van de ranglijst het verschil toch weer tot een 21-punts zege. Met vijf speelsters in de dubbele cijfers, twee daar vlak bij en een schotpercentage van 48% had Barons wederom een mooie teamprestatie neergezet.

Glaslijn/Barons ds1-Den Dungk ds1 81-60 (23-18, 46-30, 67-44)
Scores Barons: Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 15, Kirsten van de Sande 12, Sanne van Dongen 12, Joyce van Rijckevorsel 10, Janneke Brouwers 10, Claudia Weterings 8, Leontien Evers 7, Anouk Goverde 5, Liedewei Ratgers 2, Asha Gommers 0.