NAC wint met 3-2 van ADO Den Haag foto Peter Visser
NAC wint met 3-2 van ADO Den Haag foto Peter Visser

Arbitragezaak gemeente: Alvast twee ton naar NAC

NAC

STEENAKKER – De gemeente heeft NAC 200-duizend euro als voorschot overgemaakt in een arbitragezaak die NAC heeft aangespannen tegen de gemeente. NAC wil eigenlijk 1,2 miljoen euro in de zaak tegemoet zien, maar dat vindt de gemeente te veel.

NAC beweert als gevolg van de uitgelopen verbouwing van het stadion extra geld te hebben uitgegeven en bovendien geld mis te zijn gelopen. Zo moest NAC extra veiligheidsmaatregelen nemen bij de Europacupwedstrijden en claimt het gelijkertijd sponsorinkomsten te zijn misgelopen.

Dit samen wil de club verhalen op de gemeente, die eigenaar is van het stadion. In het najaar van 2010 bracht NAC het bedrag van de claim tegen de gemeente terug naar 374.872 euro, in een gesprek van 23 februari tussen B&W en NAC, vraagt de club nu toch weer 1,2 miljoen euro.

De gemeente vindt dat te hoog, maar schiet de club nu toch 2 ton voor omdat ‘enerzijds de gemeente en NAC Breda zijn verwikkeld in een proces en anderzijds voor NAC, daags voor kerst, een acuut liquiditeitsprobleem dreigde’. Met dit bedrag kan NAC volgens de gemeente ‘een deel van de verplichting aan de Belastingdienst voldoen’.

In maart volgt opnieuw overleg tussen beide partijen. In het geval dat de arbitrage op een hoger of lager bedrag uitkomt, wordt dit met het voorschot verrekend.