Pieter Van Yperen. foto Erik Eggens
Pieter Van Yperen. foto Erik Eggens

Afzwaaiende Van Yperen: 'Ik stik van de hobby’s'

Politiek

BREDA – Fractievoorzitter van Breda’97, raadslid en oud-wethouder Pieter van Yperen houdt het voor gezien. De zeventigjarige politicus vindt het tijd dat de jeugd zijn taak in de gemeente overneemt. Een kleine reflectie met de man die na 33 jaar afscheid neemt.

Wat gaat u nu doen?
Lachend: “Ik stik van de hobby’s. Maar mijn grootste hobby is toch wel reizen en trekken, dus dat wil ik veel gaan doen. Ook wil ik gaan schilderen, fotograferen en nog veel meer.”

Wat is de mooiste herinnering die u in de lokale politiek heeft gehad?
“Toen ik nog wethouder van Nieuw-Ginneken was, mocht ik het licht uit doen. Dat vond ik prachtig. En als wethouder van Breda was de benoeming het mooiste moment. Want je kunt wat doen voor de samenleving.”

Naast deze mooie herinneringen heeft u vast ook slechte herinneringen?
Hij denkt even na. “Nee, eigenlijk niet.” Even is het stil, dan begint hij weer te praten. “Weet je wat ik wel jammer vond? Dat Nieuw-Ginneken bij Breda ging horen. Ik heb het nooit erg prettig gevonden, maar kijk wat we er voor terug hebben gekregen.”

Heeft u geen spijt van uw besluit?
“Nee, natuurlijk niet! Ik ben al zeventig jaar en dan behoort de politiek niet meer tot het belangrijkste. Nee, ik ga nu genieten van mijn hobby’s, maar daarnaast ook mijn gezin, kinderen en kleinkinderen verdienen aandacht. Die hebben mij natuurlijk heel weinig gezien.”