Leonardo. foto Peter Visser
Leonardo. foto Peter Visser

NAC's probleem-Braziliaan Leonardo bestraft

NAC

STEENAKKER - NAC speelt zaterdagavond in elk geval weer zonder zijn primadonna Leonardo. De probleem-Braziliaan liet zich deze week minder vleiend uit over Pierre van Hooijdonk en de club en moet dat bekopen met een plek op de tribune.

"Ik weid er liever niet te veel over uit, maar Leonardo heeft een interview gegeven dat voor wat onrust in de groep heeft gezorgd" zo zegt coach John Karelse op de site van NAC. "Heel ernstig is het niet, maar de club NAC en zeker de selectie is nu gebaat bij rust en daar heeft dat interview geen goed aan gedaan. Vandaar dat we hem even aan de kant houden."

Leonardo sprak harde woorden over Van Hooijdonk in het interview met Nu Sport: "Hij heeft NAC bijna kapot gemaakt toen hij terugkeerde. Hij verdiende twee keer zoveel als ik, haalde allemaal Nederlandse vriendjes naar de club, zat iedere dag bij de trainer koffie te drinken, maar presteerde niks." En: "Ik hoop dat hij nooit terugkeert bij NAC."

Leonardo zorgde dit seizoen al diverse malen voor ophef. Zo vergat hij zich ziek te melden voor het trainingskamp en liep hij boos weg na een wissel in de wedstrijd tegen VVV. Dat laatste kwam hem ook al op een wedstrijdje tribune te staan.

Leonardo speelde dit seizoen 20 wedstrijden waarin hij in totaal tot één goal kwam. Zijn naam wordt de laatste tijd ook geregeld genoemd als het gaat om de bezuinigingen bij NAC. De 27-jarige Braziliaan zou zo'n vijf ton per jaar verdienen.