John Karelse. foto Peter Visser

NAC kan het Twente niet lastig genoeg maken

ENSCHEDE/BREDA - Terwijl in Breda de polonaise gelopen werd, en de carnavalsvierders losgingen, moest NAC in Twente aan de bak. En dat was minder feestelijk: Twente won met 2-0.

De voorbereiding op de wedstrijd was zoals gebruikelijk de laatste tijd: rommelig en incidentrijk. Supporters die een manifest opstelden omdat ze het oneens zijn met de manier waarop de club geleid wordt en Leonardo die zijn mond voorbij praat in een interview met NU Sport. De Braziliaanse spits moest daardoor genoegen nemen met een plaat op de tribune.

Vanaf zijn stoeltje zag hij zijn collega's de eerste helft stand houden. NAC speelde het handig, zorgde dat Twente weinig tempo kon maken en zette zelf gedoseerd druk. Met Lurling, Kolka en Amoah speelden Aandewiel en Karelse de snelheid van hun aanvallers uit. Dat leidde niet tot grote kansen, gelijkertijd gaf NAC ook weinig weg.

In de tweede helft bleek het lastiger voor de Bredanaars om stand te houden. Een kwartiertje na rust scoorde De Jong, nadat Ten Rouwelaar ongelukkig was. Vlak voor tijd scoorde Chadli de 2-0. De Twentenaren blijven daardoor in de race voor de titel. NAC staat tiende, en blijft dat waarschijnlijk ook. NEC staat (21.00 uur) met 3-1 achter bij ADO Den Haag.